Medicatie mee op reis

Gebruikt u dagelijks medicijnen en gaan die ook mee op reis? Haal dan een geneesmiddelenpaspoort bij uw apotheek. In dit officiële reisdocument wordt in het engels uitgelegd welke werkzame stoffen uw medicijnen bevatten, ook staan hier eventuele allergieën op vermeld (zover bij ons bekend) voor bepaalde stoffen zoals bijvoorbeeld antibiotica. Hiermee weten apothekers en artsen in het buitenland wat u gebruikt als u medische hulp nodig heeft of welke stoffen een allergische reactie kunnen veroorzaken.

Het is belangrijk om medicijnen op de juiste temperatuur te bewaren, ook op vakantie! Anders kan de werkzaamheid afnemen of worden geneesmiddelen zelfs onbruikbaar. Leg geneesmiddelen nooit op de hoedenplank of in het handschoenenkastje van een auto. Daar kan de temperatuur te hoog oplopen. Neem geneesmiddelen tijdens een vliegreis mee in de handbagage en probeer medicijnen over verschillende tassen te verdelen, om problemen te voorkomen als er een tas zoekraakt. Voor bijvoorbeeld insuline zijn speciale koeltasjes verkrijgbaar.

Wanneer u (of uw kind) gebruiker bent van geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen, dan kunt u deze geneesmiddelen niet zomaar meenemen naar het buitenland. Dat geldt onder andere voor slaap- en kalmeringsmiddelen (bijv. diazepam, oxazepam), sterke pijnstillers, ADHD-middelen (bijv. Ritalin, Concerta) en medicinale cannabis. Mocht u dit soort medicatie gebruiken, lees dan het hoofdstuk opiumwet medicatie goed door!


Openingstijden

Apotheek de Waag

Maandag t/m vrijdag
08.00 tot 18.00 uur

Adres

Apotheek De Waag
Goorsestraat 91
7482 CC Haaksbergen
tel: 053-5724595
fax: 053-5724369