Reisvaccinatie Service Haaksbergen

Bij vakantie en verre reizen denken de meeste mensen aan ontspanning, bezienswaardigheden en plezier. Ziek worden tijdens de reis of ten gevolge van de reis maakt geen deel uit van dit verwachtingspatroon.
Toch worden tienduizenden reizigers tijdens de vakantie onnodig ziek. Vaak omdat ze risico's lopen die ze van te voren konden vermijden. Om deze risico's tot een minimum te beperken geven de Haaksbergse huisartsen en apothekers reizigersadvisering.

  • Service in uw eigen woonplaats
  • Professioneel advies  
  • Ook voor last-minute reizen
  • Registratie van vaccinaties in uw medisch dossier
  • Advies houdt rekening met uw medische voorgeschiedenis
  • Zonodig medisch consult door gespecialiseerde huisarts met inzage in uw medisch dossier
  • U kunt vanaf uw vakantieadres via internet medische vragen stellen aan apotheker of huisarts

16-04-2019 – De rabiësvaccintekorten blijven bestaan.

Hoewel vanaf heden het rabiësvaccin Rabipur® (GSK) weer beschikbaar is, laat de voorraad het niet toe dat er onbeperkt uitgeleverd kan worden. Dit betekent dat er tekorten voor het rabiësvaccin blijven bestaan in Nederland. Het is nog onduidelijk wanneer het vaccin weer zonder beperkingen beschikbaar zal zijn. 

29-01-2019 - Rabiësvaccin tekort (bron: LCI, GSK en Sanofi Pasteur)  

GSK heeft bekend gemaakt dat de vrijgifte van het rabiësvaccin Rabipur® vertraagd is en het vaccin voorlopig niet beschikbaar is. Naar verwachting is Rabipur® in april weer leverbaar. Sanofi Pasteur heeft aangegeven over onvoldoende voorraad van het vaccin Rabiës Merieux HDCV® te beschikken om dit tekort voor de gehele Nederlandse markt op te vangen. 
Hepatitis B vaccins beschikbaarheid (bron: LCR, MSD, GSK) 

07-05-2019 - vaccinatie Hepatitis B is tot op heden nog steeds niet leverbaar in Nederland

MSD heeft bekend gemaakt dat door capaciteitsbeperkingen het hepatitis B vaccin HBvaxPro® 10µg/1ml in 2018 niet beschikbaar zal zijn. De verwachting is dat de leveringsproblemen van HBvaxPro® ten minste duren tot in 2019. 
Het is na het wegvallen van alle alternatieve vaccins van overige leveranciers nog niet volledig te voorspellen of de voorraden van het alternatieve vaccin Engerix-B 20µg/1ml van GSK Nederland voldoende zullen zijn om in de gehele behoefte aan hepatitis B-vaccins voor de Nederlandse markt te voorzien.  

LCR Advies: 

Het LCR advies in spoedbericht van 3 maart 2017 blijft daarom van kracht: 
In het geval dat een reiziger uit een risicogroep door vaccintekort niet voor hepatitis B gevaccineerd kan worden, benadruk dan het vermijden/beperken van risico’s (tatoeage, piercing, onveilige seksuele contacten). Indien ook bescherming tegen hepatitis A is gewenst kan eventueel het gecombineerde hepatitis A+B vaccin (Twinrix®, Ambirix®) geadviseerd worden. 

Openingstijden

Apotheek de Waag

Maandag t/m vrijdag
08.00 tot 18.00 uur

Adres

Apotheek De Waag
Goorsestraat 91
7482 CC Haaksbergen
tel: 053-5724595
fax: 053-5724369